Nederlandse Spoorwegen

Conclusion Xtensional neemt TAB SAP over van NS

Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft het Technisch Applicatie Beheer (TAB) van haar SAP landschap toevertrouwd aan Conclusion Xtensional, een van de bedrijven uit het Conclusion ecosysteem. Vanaf 1 juli 2017 is de transitie van het TAB SAP landschap van Capgemini naar Conclusion Xtensional in gang gezet. Een traject dat conform planning op 15 december 2017 is afgerond, en belangrijker nog, naar volle tevredenheid van NS.

Conclusion Xtensional heeft vanaf het begin af aan haar eigenaarschap getoond bij de transitie van het SAP TAB domein. In gecontroleerde stappen is de transitie gerealiseerd waarbij er ruim aandacht was voor kennis van alle betrokkenen. De eerste periode na transitie is ook zeer goed verlopen wat ons vertrouwen geeft voor de komende periode waarin grote trajecten met o.a. S/4 HANA gaan lopen.
Geert van der Hoek, Manager IT Concernstaven

Het complexe SAP landschap van NS is samengesteld uit applicaties van verschillende bedrijfsonderdelen, die deels volgordelijk en deels parallel zijn overgegaan naar de nieuwe omgeving. Hierbij is gebruik gemaakt van een transitieaanpak die zich al vele malen heeft bewezen bij andere opdrachtgevers. NS heeft deze bewezen aanpak inmiddels zelf ook toegepast bij andere transitieprojecten.

 

NS heeft aangegeven erg tevreden te zijn met het verloop van de transitie en het huidige beheer van de TAB dienstverlening voor het SAP landschap. Het succes van de transitie is ook zeker te danken aan de professionele aanpak van Capgemini als overdragende partij.

 

De dienstverlening van Conclusion Xtensional vanuit het volledig Nederlandse SAP Service Center in combinatie met een on-site component zorgt voor korte lijnen, versterkte samenwerking en vergrote interactie met de Functioneel (Applicatie) Beheer teams van NS. Intensieve samenwerking en flexibiliteit tussen de operatie en projecten en vice versa staan hierbij centraal.

 

Jan Riksen
Ik vertel je graag meer succesverhalen!
Bel Jan Riksen 06-29561352