Plymovent

Conclusion Xtensional levert succesvolle SAP-implementatie bij Plymovent

Conclusion Xtensional-klant Plymovent is eind maart live gegaan met een gloednieuw SAP-systeem, een zogenaamde Greenfield implementatie. Het oude ERP-systeem, Exact, was aan vervanging toe en voldeed niet meer aan de wensen van de organisatie. Vanwege het internationale karakter van Plymovent en de nadruk op projecten en productie is uiteindelijk gekozen voor SAP. 


Plymovent is één van de marktleiders in het produceren en leveren van luchtreinigingssystemen voor industrie en kantoor. Een typisch voorbeeld van een Nederlandse nichespeler in de maakindustrie. Kenmerkend zijn de sterke klantgerichtheid en salesdrive, gecombineerd met een gedegen R&D-strategie. Dit leidt regelmatig tot Engineer-to-Order oplossingen, maar Plymovent levert ook standaardoplossingen die in series worden geproduceerd.

Implementatie

Tijdens een implementatie van slechts 6 maanden hebben Conclusion Xtensional-consultants zij aan zij gewerkt met Business Users van Plymovent om een geheel nieuw ERP- en CRM-systeem op te zetten. Deze opdracht was eerder bij een andere partij terechtgekomen, maar deze samenwerking beviel niet. Onder de projectleiding van Conclusion Xtensional is eerst gekozen voor het definiëren van een beter passende organisatiestructuur in SAP en een andere opzet van processen. De intensieve samenwerking was hierbij cruciaal, evenals de kennis van de betrokken consultants van handels- en make-to-order bedrijven.

 

Functionaliteit

Plymovent is livegegaan met modules voor Sales, Finance & Control, Facturatie, Inkoop en Project Management. Deze modules leveren functionaliteit voor het beheren en sturen van processen in deze gebieden. Verder verschaffen ze Plymovent optimaal inzicht in operationele processen. SAP CRM is geïmplementeerd voor het ondersteunen van het salesteam met functionaliteit voor onder meer Customer Management, Lead Management en sales funnel reports.

 

UX en User efficiency

Plymovent stelde als voorwaarde dat er een gebruiksvriendelijk systeem kwam dat de gebruiker ondersteunt in de uitvoering van zijn dagelijkse taken. Xtensional maakte hiervoor gebruik van nieuwe SAP-technieken, waarbij gebruikers Role-based werken. Met andere woorden: de werkomgeving is afgestemd op de taken die een medewerker moet verrichten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van werklijsten en rapportages die de medewerker enerzijds sturen in zijn werk, en anderzijds ondersteunen met vitale informatie.

 

Het vervolg

Op dit moment is SAP in de verkoopbranche voor BeNeLux uitgerold als Pilot. Vervolgens zullen ook de vestigingen voor Noord-Amerika, DACH Regio overgaan. Verder zullen ook de productiefaciliteiten in Alkmaar en Thailand, en de Distributie Centra in Europa en Noord-Amerika gebruik gaan maken van SAP voor het beheersen van het Logistieke- en Productieproces.

Maximilian Ebenhoch
Wil jij je laten verwonderen? Let's meet!
Bel Maximilian Ebenhoch 06-57313811