ZIUT

Project 'Monteur van de Toekomst' bij ZIUT

Ziut, markteider op het gebied van openbare verlichting in Nederland, heeft na een selectie traject gekozen voor Conclusion Xtensional en Oliver IT als partners voor de ontwikkeling van een mobiele oplossing voor haar monteurs. Ziut maakt de transitie naar de ‘Monteur van de Toekomst'. Dit betekent dat monteurs niet meer naar de vestiging hoeven om papieren werkbonnen of opdrachtbonnen voor die dag af te halen. De monteur maakt gebruik van een ‘mobile device' (iPad) waarin zijn werkopdrachten digitaal beschikbaar zijn. De werkbon van vroeger waarop hij aanvangs- en eindtijd, verbruikte materialen en eventuele opmerkingen moest schrijven is vervangen door een mobiele applicatie. Op basis van de eisen en wensen van Ziut is voor een oplossing gekozen waarbij SAP Composition Environment (CE) in combinatie met een Adobe Air applicatie wordt gebruikt.

xtensional1

Een geslaagde implementatie van deze mobile SAP-oplossing was enkel mogelijk door de combinatie van technische inhoudelijke, mobiele en SAP-specifieke kennis en verandermanagement. De samenwerking tussen Conclusion Xtensional en Oliver IT heeft geresulteerd in een succesvolle combinatie van de benodigde specifieke expertise gebieden, met een korte doorlooptijd van het project als gevolg; 8 weken van contract tot realisatie.

Ziut levert effectieve en efficiënte oplossingen op het gebied van openbare verlichting, verkeerregeling, lichtontwerp en camerasystemen. Ziut is een zelfstandige organisatie, in 2010 ontstaan uit een fusie tussen Liandyn (Alliander) en IP Lighting (Enexis). Ziut is marktleider op het gebied van openbare verlichting in Nederland en heeft 570 medewerkers in dienst, verdeeld over vijf vestigingen in Nederland.